Пам'ятаємо. Молимось.

А сотню вже зустріли небеса,

Летіли легко,хоч Майдан ридав.

І з кров'ю перемішана сльоза,

А батько сина ще не відпускав…

Навіщо вони йшли вперед? Вони були солдатами, захищали свою особисту гідність та свободу.

20 лютого – День Героїв Небесної сотні. Учні Золочівського НВК« Школа радості» під керівництвом класних керівників згадали усіх героїв, які безневинно загинули захищаючи честь та свободу українців. Вчителі з сумом у серці розповідали про події, що розпочалися 21 листопада 4 роки тому.

Люди вийшли на мирну акцію протесту проти рішення уряду. Вони не планували ніяких збройних сутичок. Вони просто відстоювали свої права. Протести закінчилися летальними наслідками . Першою жертвою став Сергій Нігоян.

Нам є з кого брати приклад – це герої Небесної сотні, яких значно більше полягло під час акції протесту на Євромайдані у грудні 2013 та лютому 2014 роках.

Кожен із Небесної сотні, як і ми з вами мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.

Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Кiлькiсть переглядiв: 290

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.