НУШ в дії . Учителі для студентів.

НУШ у дії. Учителі для студентів

Нова українська школа! Вчимося, читаємо, слухаємо, досліджуємо, впроваджуємо. Вона має на меті докорінно змінити українську школу – перейти від простого зубріння та відтворення інформації до розвитку нестандартного мислення та творчості.

З 1 вересня 2017р. 100 шкіл по всіх областях України пілотують новий Державний Стандарт початкової загальної освіти. Серед них – школи Львівської, зокрема Золочівський НВК «Школа радості»-ДНЗ», та Тернопільської областей.

З метою формування у студентів, майбутніх педагогів, необхідних компетентностей для роботи з учнями в Новій українській школі,учителі початкових класів Золочівського НВК Блозовська Н.І., Іванчишин Л.Є., Дудар Х.Т., випускниці Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, провели тренінг «НУШ. Особливості організації освітнього середовища».

Студентам презентували НУШ, ознайомили із тематичним підходом викладання (тематичне навчання у «Школі радості» уже діє понад 15 років), особливостями Державного Стандарту початкової загальної освіти /прийнятого Урядом 21 лютого 2018 року /. Учителі провели майстер-клас з інтегрованого курсу «Я досліджую світ» із студентами та викладачами. Впродовж заняття учителі зінтегрували такі освітні галузі, як мовно-літературну, математичну, природничу, соціальну та здоров’язбережну, громадянську та історичну, технологічну.

Активними учасниками заняття були студенти та викладачі факультету педагогіки та психології, які зацікавлено обговорювали особливості організації проведення ранкової зустрічі, спільно виконували певні завдання та вправи. Декан факультету, доктор педагогічних наук, професор Чайка Володимир Мирославович та заступник декана Писарчук Оксана Тарасівна поділилися своїми спостереженнями щодо інтегрованого підходу у навчанні молодших школярів та навчанні студентів для впровадження Державного Стандарту початкової загальної освіти у дію.

Українська школа буде успішною, якщо до неї прийде успішний учитель. Тож творімо разом Нову українську школу з любов’ю у серці, а це дасть поштовх до професійного вдосконалення, до виховування у дітей людських цінностей.

Учителі початкових класів

Золочівського НВК «Школа радості»

Іванчишин Л.Є., Блозовська Н.І.

Кiлькiсть переглядiв: 350

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.