Зустріч із лікарем - педіатром Пітушевською Є.Б

23 квітня у Золочівському НВК відбулася зустріч з лікарем – педіатром, завідувач дитячої консультації Пітушевською Є.Б.

Лікар – педіатр розповіла про опіки, їх види .

Необхідне лікування залежить від тяжкості опіку. При поверхневих опіках може бути достатньо прийому простих знеболюючих, в той час як при серйозних опіках може знадобитися тривале лікування в спеціалізованих опікових центрах. Охолодження водопровідною водою може допомогти полегшити біль і зменшити шкоду, однак її тривалий вплив може призвести донизької температури тіла. При проникаючому опіку може знадобитися очищення водою з милом з наступним накладенням пов'язки. Поки не ясно, що робити з пухирями, але, ймовірно, краще залишити їх як є. Глибокі опіки зазвичай вимагають хірургічного лікування, наприклад пересадки шкіри. Опіки великої площини часто вимагають великої кількості рідини, що вводиться внутрішньовенно, тому що подальша запальна реакція приведе до значного капілярного витоку рідини інабряку. Найбільш поширені ускладнення опіків пов'язані зінфекцією.

А ще лікар- педіатр розповідала про ураження струмом, травмування дітей в літній період, як себе поводити біля водоймів, і як вберегтися.

Учні мали можливість почерпнути для себе цікаву та корисну інформацію. Також учні дали обіцянку, що завжди будуть берегти своє здоров’я.

Кiлькiсть переглядiв: 261

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.