Арт -терапевт Корпусу Миру в Україні.

Мистецтво не лише приносить естетичну насолоду, заспокоює, розвиває. Мистецтво може використовуватись задля побудови зв'язків, задля налагодження комунікації із дітьми, в тому числі із дітьми з особливими освітніми потребами.

4 травня педагогам Золочівського НВК про це детально розповіла арт-терапевт, консультант людей із залежностями, супервізор, а зараз ще й волонтер Корпусу Миру в Україні - Крісті Тейлор. Слухали, запитували, аналізували, вчились, а також малювали, вирізали - все заради того, щоб кожна дитина почувалась комфортно і безпечно.
У ході семінару, організованого нашою волонтеркою Карлою Фуентес, презентатор пояснила як учитель чи вихователь можуть допомогти дітям з різними особливими потребами адаптуватись у школі/класі та вибудувати комунікативні мости. Особливий акцент Крісті, все ж, зробила на те, що працювати над питанням інклюзії мусять усі працівники освітнього закладу без винятку, а шкільне середовище повинне бути дружнім та готовим прийняти усіх дітей.
Нехай так буде!

Багато навчаємось, дослухаємось, організовуємо, вправляємось, змінюємо школорадісне середовище, аби кожній дитині було комфортно, затишно. Роботу із дітьми з особливими освітніми потребами у дошкіллі ми розпочали ще в 2010-му, коли реорганізувались в НВК. Із 2016-го набуваємо досвіду щодо організації освітнього процесу в інклюзивних класах.
Дякуємо Карлі та Крісті, волонтерам Корпусу Миру, за цей неоціненний семінар-тренінг. Олі - за професійний переклад.
І це тільки початок...

Кiлькiсть переглядiв: 283

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.