Повернутися до звичайного режиму

До 100-ліття Василя Сухомлинського

У Золочівському НВК «Школа радості»-ДНЗ» із 24 вересня проходить декада, приурочений столітньому ювілею від дня народження Василя Олександровича Сухомлинського, видатного педагога-гуманіста, письменника - «Серце віддаю дітям». На школорадісних схjдинах учні початкових класів разом із класними керівниками інтерактивно створювали панно «Читаючи твори В.Сухомлинського, ми дізналися…» Кожен клас презентував чесноти, яких у творах навчає Василь Олександрович: доброзичливості, людяності, працьовитості, товариськості, любові до Батьківщини, до рідного слова, пошани до батьків, старших людей, бережливе ставлення до природи, співчуття до ближнього… Старшокласники підготували вислови і цитати педагога, проаналізували їх. Директор Сухецька Я.Д. провела паралелі між Павлиською та нашою «Школою радості». З особливою радістю, гордістю за рідну школу, учні виконували гімн-славень «Школа радості». Учнівське врядування зініціювало створення відеоролика про рідну школу. Завдяки сучасним технологіям відеофільм «В.Сухомлинський – педагог, письменник, директор Павлиської «Школи радості» передивились усі учасники освітнього процесу.

Упродовж осінніх днів проводились тематичні уроки та заняття просто неба. Традиційні виїзди учнів у ліс – уроки по-сухомлинському, щоб спостерігати, досліджувати , вимірювати, складати, разом творити, дослухатися до живої природи, вчитися оберігати її, додали особливої емоційності та діяльнісності учнів у пізнанні світу.

Дошкільнята спільно з вихователями та батьками створювали родинні малюнки до казочок Василя Сухомлинського. А школярі початкових класів з учителями образотворчого мистецтва та вихователями ГПД малювали роботи на виставку «Стоп-кадр» за творами В.Сухомлинського».

Бібліотекар Рибак О.С. організувала тематичну виставку книг «Серцем написані книги».

Учні школи брали участь у конкурсі авторської казки. Із творів переможців конкурсу буде створена збірка «Школорадісні казочки».

28 вересня, саме у день народження педагога, було проведено панельну дискусію «Ідеї розвитку особистості та колективу в педагогічній спадщині В.Сухомлинського в умовах Нової української школи». По-новому зазвучали від школорадісних педагогів відомі праці Майстра: «Сто порад учителю», «Розмова з молодим директором» , «Серце віддаю дітям». А зважаючи нате, що команда педагогів уже другий рік поспіль пілотує Державні стандарти початкової загальної середньої освіти, сумніві не виникало, що ідеї В.Сухомлинського наскрізні у НУШ.

02 жовтня працювала і Школа молодого педагога «Василь Сухомлинський –педагог-гуманіст», яку організувала та провела для семи молодих учителів та вихователів, асистента вчителя, педагога-організатора Нечайко Т.В. – перший учитель новоствореної у 2000 році «Школи радості». Недаремно, гуманна педагогіка – це стан душі та стиль роботи!

На моє велике переконання, «Школа радості» у Золочеві – це школа, де працюють професіонали, які, як і наш Великий натхненник В. Сухомлинський, серце віддають дітям!

Наталя Блозовська, вчитель «Школи радості»

/Files/images/DSC03139-1.jpg

/Files/images/Молоді.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 297

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.