Повернутися до звичайного режиму

Самоврядування 2019!

Сьогодні, 5 квітня, у Золочівському НВК «Школа радості»-ДНЗ» відбувся традиційний День учнівського самоврядування. Особисто для мене, цей день завжди є особливим, адже кожен учень може спробувати себе в ролі працівника НВК: вихователя, вчителя, адміністратора, медичного працівника, кухаря , завгоспа і , можливо, визначитись з майбутньою професією. Цього року до роботи активно долучились учні 9, 8 і половина 7 класу.

Роль директора НВК в цей день виконував Борис Чапран, що є учнем 9 класу та президентом школи. Із його слів стає зрозумілим, що праця директора справді важка. Бути відповідільним за весь процес, а ще вміти швидко реагувати на виклики і їх вирішувати. «Після чотирьох років практики на різних посадах, а я був і кухарем у 6 класі, і обіймав посади різних вчителів у 7 та 8 класах, розумію, що немає легкої роботи. Особливо важко вчителям працювати з маленькими учнями»,- стверджує Борис.

Якщо говорити про роботу всіх адміністраторів, то учні працювали дуже відповідально і злагоджено. Вони виконали всі свої денні обов'язки і дійшли до спільного висновку, що робота з документами – це цікаво, але важко.

Піднімаємось поверхом вище, в садочок. Тут все пройшло чудово: вихователі втомлені та під впливом емоцій, діти - щасливі. Також можна зазначити, що найкращим виховатилем ДНЗ всіх часів визнали Тараса Малькевича, учня 9 класу.

Третій поверх – початкова ланка. Учні старшої школи виконували ролі вчителів початкових класів – 4 уроки! Було важко і незвично. Але, попри втому, всім було цікаво, а особливо , новим вчителям, бо вони, цитую: «повернулися в дитинство, граючись, навчаючись…».

А в старшій школі на коридорах панувала дисципліна, бо чергові вчителі з особливим натхненням виконували свої обо'язки. Зі слів учнів, бачимо, що уроки в старшій школі пройшли цікаво, весело, нестандартно і, головне, з віддачею і вчителів, і учнів. На мою думку, ця віддача була найбільш виражена на уроці християнської етики, який вели Дам'ян Бабик і Славко Вишинський.

Технічний персонал працював на висоті. Кухарі варили, мили, смажили та нарізали. А в результаті – приготували смачнючу іжу, а особливо котлети, смак яких учні та вчителі запамятають надовго!

На завершення ми показували учням мультфільми про булінг та добро, а також підвели підсумки дня - учні щиро ділились своїми враженнями.

У мене вони - виключно позитивні. Виконувати роботу педагога-організатора надзвичайно цікаво, хоча місцями не знав, де себе подіти.

Дякую всім, хто зробив цей день.

Дмитро Сухецький, на цю годину ще педагог-організатор

/Files/images/001819/samovryad_2019/IMG_2577.JPG/Files/images/001819/samovryad_2019/IMG_2574.JPG/Files/images/001819/samovryad_2019/IMG_2760.JPG/Files/images/001819/samovryad_2019/IMG_2710.JPG/Files/images/001819/samovryad_2019/IMG_2817.JPG/Files/images/001819/samovryad_2019/IMG_2693.JPG/Files/images/001819/samovryad_2019/IMG_2699.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 204

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.